Gefeliciteerd Lieke Withagen van Brownies & Downies en Stefan van Rumund van Intertoys!

IMG_7833.JPG

Beiden mochten woensdagavond 9 mei een onderscheiding in ontvangst nemen van wethouder Patrick van der Velden. Ze zijn verkozen tot Horecaheld en Winkelheld van dit jaar, door de bezoekers van de Bergse binnenstad.

Na een periode van maanden, met eerst een nominatieperiode en daarna weken waarin gestemd mocht worden, werd eindelijk duidelijk wie de trofeeën in ontvangst mochten nemen. Uit de genomineerden werd een achttal helden geselecteerd, mensen die het hun klanten en gasten zó naar de zin maken dat ze er bovengemiddeld positief uitspringen. Het zijn de smaakmakers van de stad en ze mogen, aldus de wethouder, als voorbeeld en inspiratie worden gezien. Hij hoopt dat de lijst met namen volgend jaar nog veel langer is.

IMG_7822.JPG

Genoten van de verkiezing

Uit die acht kandidaten zijn door ruim 4000 stemmers Lieke en Stefan het vaakst gekozen als dé Horecaheld en Winkelheld voor dit jaar. Onder luid gejuich en applaus werden zij in de Hofzaal van het Markiezenhof naar voren gehaald voor felicitaties, bloemen, een oorkonde en een trofee. Wethouder Van der Velden had er zelfs de coalitiebesprekingen voor verlaten. Hij vertelde de afgelopen maanden zeer te hebben genoten van de vele inspanningen van de genomineerden om zo veel mogelijk stemmen binnen te halen. Het is duidelijk een verkiezing geworden die leeft onder de ondernemers en medewerkers in de binnenstad, concludeerde de bestuurder. Maar ook onder de bezoekers, blijkens het flinke aantal stemmen.

Inspiratie genoeg voor volgend jaar

IMG_7813.JPG

Niet alleen de winnaars kregen iets mee die avond. Voor de bekendmaking van de uitslag werden de aanwezigen getrakteerd op een inspirerende presentatie vol humor van Jan van Setten. Een schrijver van meerdere business-bestsellers, zo introduceerde projectleider Brede Aanpak Binnenstad Richard Stomp de spreker.

Van Setten hield de zaal een vrolijke spiegel voor. Kijk eens compleet anders naar een situatie en durf daarbij ook je eigen houding - letterlijk en figuurlijk - te veranderen. Dat maakt zelfs omgaan met de lastigste klanten tot een leuke uitdaging waar je uiteindelijk nog plezier in krijgt ook, gaf hij de aanwezigen mee. Durf je te verwonderen, was deel van zijn boodschap, en eens anders naar de dagelijkse praktijk of een probleem te kijken. Daarmee kun je zowel jezelf als je klanten positief verrassen, als het meezit zelfs met onverwachte (verkoop)resultaten. De verhalen van de inspirator konden op heel wat herkenning en enthousiasme rekenen. Belangrijke conclusie: Zorg dat je indruk maakt en klanten of gasten meer biedt dan ze verwachten. Zo wordt je bijna vanzelf een winkelheld.

IMG_7824.JPG
IMG_7829.JPG