Marion is bedrijfsleidster van de nieuwe Duifhuizen Tassen & Koffers winkel in de Zuivelstraat. Voorheen had ze de vestiging in het Vierkantje en Bagside onder haar hoede. De zaak is verhuisd naar een groter pand en ingericht volgens het nieuwe concept van het familiebedrijf. Dat scheelt haar heel wat heen-en-weergeloop en tijd, wat goed uitkomt want het is vanaf de opening enorm druk hier.

In totaal werken er zes dames in de nieuwe winkel aan de Zuivelstraat 19, van weekendkracht tot bedrijfsleidster. Die laatste rol is dus voor Marion. Ze vertelt: “We vonden het best even spannend toen we hoorden dat de Bagside vestiging dicht ging. Maar al snel hoorden we van onze algemeen directeur Jan Duifhuizen, dat hij gelooft in Bergen op Zoom en kansen zag in de veel grotere zaak die hij voor ogen had. Hij heeft gelijk gekregen, het loopt hier goed.”

Positieve reacties
De nieuwe formule blijkt aan te slaan, heeft Marion inmiddels gemerkt. “We bieden nu een aantrekkelijk aanbod, toegankelijk en met een unieke uitstraling”, vertelt ze. “Onze doelgroepen zijn dames, heren, jeugd en travel. De winkel is zo groot dat we ook een groter assortiment kunnen aanbieden. Nieuwe klanten zijn echt verrast als ze voor het eerst binnenkomen en dat geldt ook voor de bestaande klanten. Wij zien inmiddels veel gezichten terug die we van de vorige winkels kenden en zijn daar blij mee. De formule slaat aan dus.” Nog lang niet alle 26 Duifhuizen vestigingen zijn al volgens het nieuwe concept ingericht, vertelt de bedrijfsleidster, maar dit is uiteindelijk wel de bedoeling. Ze is heel blij met de complimenten die zij en haar team krijgen van bezoekers en zegt overtuigd: “Het is een mooie en overzichtelijke winkel geworden en een aanwinst voor de stad. Dat vinden we zelf en we horen dat tevens terug van klanten. We werden bij de opening zelfs verblijd met bloemen en bonbons door vaste klanten.”

Het blijft een mooie stad
Marion vertelt: “Bergen op Zoom blijft een mooie stad. Alleen het centrum binnenkomen via de Wouwsestraat, langs al die leegstand, is nu even minder vrolijk. Maar het is wel fijn dat er door de ondernemersvereniging en gemeente werk van wordt gemaakt om het ook goed te houden. Je moet het voor winkelend publiek wel gezellig maken natuurlijk. Misschien dat er ook nog eens gekeken kan worden naar wat vriendelijkere parkeertarieven, of de eerste twee uur gratis aanbieden.”

Het onderwerp ‘parkeren’ brengt haar ook op een punt waar zij en veel andere mensen die in winkels werken tegenaan lopen: “Wanneer je voor je werk hier moet zijn, al dan niet dagelijks, is het nog best lastig wanneer je met de auto bent. Het zou heel mooi zijn als winkelpersoneel dat van verder komt ergens betaalbaar kan parkeren.”