Het heeft een bijzondere reden dat Unique Bags & Travel in het Vierkantje is te vinden. Dergelijke hoog-segment-winkels vind je niet veel in een stad als deze. Toch is concept manager Marise Heijnders er van overtuigd dat het een succes wordt.

Er zijn vooralsnog maar drie vestigingen van Unique Bags & Travel, een dochteronderneming van Duifhuizen Holding BV uit Oud-Beijerland. De andere twee winkels zijn te vinden in Breda en Rotterdam, vertelt Marise. “Hier zat eerst een andere winkel van Duifhuizen, maar die is samengegaan met Bagside, in de Zuivelstraat. Er liep echter wel nog een huurcontract voor dit pand. Toen hebben we besloten om deze luxe formule hier te gaan proberen. Het assortiment is namelijk in de wijde regio nergens anders te vinden.” Of ze dan alsnog vertrekken wanneer het huurcontract afloopt? “Nee hoor”, antwoordt de concept manager stellig. “We zien hier echt kansen. Het moet alleen even z’n tijd krijgen.”

Unieke merken voor de regio
Er lopen nog wel geregeld mensen binnen die denken bij Duifhuizen te staan. Die kijken vaak wel even op van het assortiment en de bijbehorende prijzen. Marise: “Unique Bags & Travel is qua niveau te vergelijken met wat je bij een lederwarenafdeling van de Bijenkorf vindt. We vinden service en kwaliteit heel belangrijk en willen dat ook uitstralen. Daarom gaan we de winkel in fases verbouwen, om die meer aan te laten sluiten bij het concept. We zijn al begonnen met een eigen corner voor Longchamp. Dat is een redelijk exclusief merk dat niet online verkrijgbaar is maar heel zorgvuldig verkooppunten kiest. Zo investeren we stap voor stap in een hele mooie shop die mensen uit de wijde regio moet gaan trekken. We geloven zeer in dit concept en er gaan dan ook zeker elders in Nederland vestigingen komen.

Collegiaal
Zelf staat de concept manager (rechts op de foto) voorlopig anderhalve dag per week in deze winkel. Het vaste gezicht moet Nadine Snelders naast haar worden. Marise komt uit Oud-Beijerland, net als het moederbedrijf Duifhuizen. Ze vertelt: “Daar zijn mensen nog heel gelovig en vanwege die overtuiging gaan deze winkels niet open op koopzondagen. Verder doen we heel collegiaal overal zo veel mogelijk aan mee. Ik informeerde hier ook meteen om me heen hoe het verder zit met openingstijden en wat er zoal te doen is in de stad. Helaas zijn veel van de door de ondernemersvereniging georganiseerde activiteiten op zondag en niet op zaterdag, terwijl dat toch ook hele goede dagen zijn.”

Ze vindt Bergen op Zoom een mooie stad, met een leuk centrum. “Er is wel de nodige leegstand helaas. Daar moet nog wel wat aan gebeuren, ook hier in het Vierkantje.” Ze heeft in die zin een tip voor de gemeente, die wellicht helpt iets meer loop te krijgen tussen de Zuivelstraat en Kremerstraat: “Als je nu aan komt lopen, zie je echt een soort fysieke grens door die verkeerspalen. Mensen draaien om omdat ze denken dat het daar ophoudt en kijken dus niet eens meer of er iets om de hoek zit. Kunnen daar geen borden of iets dergelijks worden gezet, die duidelijk maken dat er méér te zien en te doen is? Creëer een meer natuurlijke loop.”