Er is volop belangstelling vanuit het hele land voor de wijze waarop Bergen op Zoom de binnenstad aanpakt. De gemeentes Hoorn, Goes en Roosendaal kwamen al kijken in ons Binnenstadslab hoe we samen de belangrijke uitdagingen oppakken. Binnenkort voegt Dordrecht zich waarschijnlijk toe aan dat rijtje en ook de provincie Noord-Brabant is al langs geweest. Op het landelijke Retailagenda-congres van minister Kamp heeft Bergen op Zoom zelfs twee zeer goed bezochte presentaties mogen geven over de bijzondere aanpak.

De belangstelling van andere steden gaat vooral uit naar het werken vanuit een winkel-lab en naar onze aanpak om ondernemerschap te stimuleren, met onder meer een Retail Academie. Natuurlijk delen we onze ervaringen graag met 'het land' en kijken we zelf ook naar succesvolle initiatieven elders, zodat we onze aanpak nog beter kunnen maken.

gevel (1).jpg