Heb jij ook een tof concept dat past bij Bergen op Zoom?

In een winkelpand kan je ook iets anders starten dan een traditionele winkel. Het is in deze tijd niet gemakkelijk om een winkel te starten. Ondanks stijgende verkopen in de retail nemen de bezoekersaantallen in de meeste winkelgebieden af. Er is sterke concurrentie, de marges zijn smal en binnen dezelfde soort winkels zijn er grote verschillen in omzet en rendement. 

Enkel producten verkopen als centrale waarde is geen haalbare kaart meer. Het gaat nu om een product dat past in een context van lifestyle, identiteit, events en social media! Het businessmodel is een combinatie van digitaal, een fysieke plek en sociale elementen. Toegevoegde waarde voor de klant leveren, en daar ook voldoende rendement uit halen, dat is de kunst.

Hieronder vind je ingestuurde ideeën of inspiratie met leuke concepten uit Nederland die ook zomaar eens goed zouden kunnen passen hier in Bergen op Zoom!

 

image003.jpg

REPAIR SHOP / INGESTUURD DOOR Anne-Marie T.

Een repair shop met gepensioneerde ouderen: opknappen, verbeteren en verkopen van afgedankte spullen.

In combinatie met designers. Fysieke winkel en online verkoop. Ook workshops om ambachten leren zoals timmeren, lassen etc.


JEU DE BOULES-BAR  INGESTUURD DOOR Jitze P.

Een hippe indoor jeu de boules-bar.

Dit idee is geïnspireerd door o.a. de de Jeu de Boules Bar van Amsterdam. En de JEU de Boules-bar: Boules, Beers & Bites in Utrecht!

image012.jpg

image009.jpg

DURF WINKEL / INGESTUURD DOOR Margrit M.

Een winkel vol beleving!
Hier maak je virtueel een parachutesprong, ervaar je hoe het is om te zweefvliegen, balanceer je over een smalle loopplank “boven de grand canyon” etc.


image007.jpg

LOKALE BOEREN-WINKEL  INGESTUURD DOOR Jan d.

Alle boeren uit de regio samen één winkel.

Het is een gezond en duurzaam. Een groente foodhall. Met ook een mobiele variant die door de wijken van Bergen op Zoom rijdt.

Lijn.jpg
 

Welk concept mis jij in Bergen op Zoom?

Stuur jouw idee in, zodat jij (of een andere enthousiaste ondernemer!) dit waar kan gaan maken.

Naam *
Naam
De foto kan ook worden gemaild naar binnenstadslab@bergenopzoom.nl