Hallo (startende) ondernemer in Bergen op Zoom!


Ondernemen in de binnenstad is tegenwoordig een uitdaging voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Bergen op Zoom wil ondernemers daarbij ondersteunen en daarom organiseren het Starterscentrum West-Brabant en het Binnenstadslab voor de tweede keer de Retail Academie.

Ben jij net gestart of heb je een concreet businessplan om snel te starten met een eigen winkel of horecagelegenheid in de binnenstad van Bergen op Zoom? Dan is de Retail Academie er voor jou!

WINKELOPLEIDING

De tweede editie van de Retail Academie start op maandag 3 april 2017 met een introductiebijeenkomst. De Retail Academie is een complete winkelopleiding anno nu, en bestaat uit 10 verschillende workshops en een expeditie naar Rotterdam. Tijdens de workshops komen onderwerpen aan bod zoals: financiën, conceptontwikkeling, marketing en internetmarketing. Ook is er in het programma ruimte voor de deelnemers om kennis met elkaar uit te wisselen en zo elkaar te versterken. De deelnemers worden actief gecoacht door bestaande ondernemers.

PROGRAMMA

03/04   Introductiesessie                

10/04    Persoonlijk Leiderschap: Ben jij een nieuwe winkelheld? (2 dagdelen, middag en avond)

08/05    Hoe start ik?

Je krijgt houvast hoe je stapsgewijs je winkel of horecagelegenheid ontwikkelt. Een flexibel plan dat je door de onzekerheden van het ondernemerschap helpt.

16/05    Retail Expeditie Rotterdam

Beleef en ervaar succesvolle winkelconcepten in de praktijk. De bus in en inspiratie opzuigen!

22/05    Wat is jouw winnende concept?

Ontwikkel je winkel-of horecaconcept van gemiddeld naar onderscheidend! Ontdek de wow-factor en de kunst van het weglaten.

29/05     Jouw winkel in euro’s

Behaal je doelen door inzicht in je huidige- en toekomstige financiële situatie. Door te weten hoe het nu gaat weet je wat je in de toekomst kunt verbeteren. 

12/06     Saai maar essentieel

Kennis en kunde over wet- en regelgeving ten aanzien van winkel en horecagelegenheden. Wat mag niet? en vooral, wat mag wel?

19/06     Magie van winkelinrichting

Weet hoe je jouw winkel of horecagelegenheid op een effectieve manier inricht. Hoe verleid je klanten de drempel over?

26/06     Verliefde klanten

Weet hoe je de optimale klantervaring geeft en een duurzame relatie opbouwt met klanten. Zijn zij straks jouw ambassadeur?

03/07    Jouw winkel op het scherm

Weet de noodzakelijke digitale weg naar je klant en hoe je hier effectief gebruik van maakt. Hoe vergroot je jouw omzet door online activiteiten?

10/07    One minute of fame

Jouw eigen winkel of horecagelegenheid in 1 minuut op beeld. En vervolgens een gezellige borrel en proosten op een mooie leerervaring.


SPEERPUNTEN

  • Conceptontwikkeling
  • Versterken van jezelf én elkaar
  • Cijfers en wetgeving
  • Marketing

TIJD EN KOSTEN

  • Maandag avonden van 18:00 uur tot 21:00 uur
  • Af te nemen per workshop of als een totaalpakket
    Workshop €40,- (€25,- voor leden van Sterck)
    Totaalpakketprijs €250,-

KOM JIJ OOK?!

Meld je dan aan via dit formulier.

Het heeft onze voorkeur dat je het volledige programma volgt. Mocht je echter verhinderd zijn tijdens een van de workshops of graag een enkele workshop bij willen wonen laat het ons dan weten.